Skip to content

Slik kan du forvalte mangfold mer effektivt i 2024

Mangfoldet på norske arbeidsplasser vokser. Vi har for eksempel flere generasjoner på arbeid enn før, og vi har større mangfold i etnisitet. Enkelte arbeidsplasser har også et større mangfold i språk. Uansett type mangfold - en mangfoldig arbeidsstokk er veldig verdifullt.
 
_C1A6312
De som lykkes med å forvalte generasjonsgapet på arbeidsplassen på en god måte, møter fremtiden med et enormt konkurransefortrinn. 60 prosent av norske bedrifter rapporterer at de sliter med å tiltrekke seg rett kompetanse (NHO, 2023). Den gode nyheten er at det samtidig står en rekke unge mennesker med særdeles høy kompetanse og lang utdanning på trappene til arbeidslivet hvert eneste år. Med riktig ledelse kan disse bli viktige ressurser i 2024, og langt inn i fremtiden. Flere og flere organisasjoner ser at unge medarbei, og gjennom blant annet Trainee Innlandet har vi de siste årene opplevd en tredobling i etterspørsel etter traineer. 
 

Skal selskapet få mest mulig ut av sine medarbeidere og deres mangfold, er det ofte nødvendig med en plan for hvordan ledere skal mobilisere ressursene og følge opp sine ansatte. Hvis du mangler oversikt over ressursutnyttelsen, er det sannsynlig at du ikke får nok ut av enkelte medarbeidere, og at andre samtidig har for stor belastning. Begge deler forringer motivasjon og produktivitet. 

Å identifisere ressurslekkasjer trenger ikke være så vanskelig. Og med hjelp av teknologi er det også enkelt å se hvordan lekkasjene kan tettes.

Les våre råd til hvordan du kan forvalte mangfoldet og utvikle unge medarbeidere her.