Skip to content

PRESTASJONSLEDELSE OG SALG
Kan du bli en salgskatalysator? 

Gode salgsresultater krever gode prestasjoner. Som salgsansvarlig er du bærebjelken for å bygge en organisasjon med kommersiell kraft! 

Dersom du har ansvar for en eller flere disipliner innen salg jobber du i et miljø som krever engasjement, fokus, presisjon og robusthet. Du møter mange, og tidvis krevende utfordringer. Noen ganger handler det om gjennomslag i ledelsen, andre ganger kan det handle om struktur, kultur og lagledelse. Du står ikke alene!

I toppidretten har man lang erfaring med å skape bedre resultater gjennom motivasjon og kontinuerlig trening. Kan du, med en ledende salgsrolle, skape mer forretningsverdi gjennom din rolle som motivator, leder og forbilde? Det vet vi at du kan! 

 

AC_26

SALES LAB
Et nyhetsbrev kun for deg som vil bygge salgsprestasjoner i verdensklasse

Hva kan du lære av andre i din posisjon? Hva kan du lære av toppidretten? Hva kan du lære av de fremste ekspertene på ditt område? Og hvordan kan du gi salgsutvikling og kommersialisering enda større plass på ledelsens agenda?
Gjennom Sales Lab deler vi jevnlig fersk innsikt, erfaringer fra toppidrett og eksempler på hvordan andre organisasjoner har skapt gode salgsresultater og bedre prestasjoner. Meld deg på våre innsiktsbrev, skreddersydd for deg som jobber med salg og salgsledelse. På slutten av året vil vi gi deg verktøy til å måle hvordan det har gått, så du kan gjøre gode prioriteringer for 2025.  

Utvikle salgstalenter? Dette virker:

Realiser målene i 2024

Vil du nå salgsmålene i 2024? Vi sparrer gjerne med deg! Klikk på knappen under for å legge igjen din kontaktinformasjon, så tar vi kontakt med deg.

Vil du vite hvordan Oslo Business Forum forbedret sine salgsresultater gjennom trening og prestasjonsorientering?