Skip to content

KOMPETANSELEDELSE
Slik setter du kompetanse på agendaen 

Gode resultater krever riktig kompetanse. Som HR-ansvarlig er du en viktig bærebjelke for at resultatkravene skal oppnås.

Tradisjonelt har det vært bortimot umulig å holde oversikt over ansattes kompetansenivå og ønske om læring og utvikling. Like krevende har det vært å planlegge hvordan organisasjonen skal møte fremtidens kompetansebehov, mobilisere med ressursbegrensninger, skape innovasjon og samtidig nå både kortsiktige og langsiktige mål. 

Dersom du har ansvar for en eller flere disipliner innen HR møter du mange spennende, og tidvis krevende utfordringer. Noen ganger handler det om gjennomslag i ledelsen, andre ganger kan det handle om struktur, systemer og gjennomslag i organisasjonen. Du står ikke alene!

I toppidretten har man lang erfaring med å utvikle resultater, gjennom å forstå prestasjonsgapene og kontinuerlig utvikle de ferdighetene som kreves for å vinne mot konkurrenter. Kan du med et HR-ansvar skape mer forretningsverdi gjennom din rolle som virksomhetens kompetanse-coach? Det vet vi at du kan! 

_C1A6361

HR LAB
Et nyhetsbrev kun for HR-ledere!

HR-lederens hemmelige våpen og snarvei til suksess. Eksklusivt nyhetsbrev levert i din innboks. Hva kan du lære av andre i din posisjon? Hva kan du lære av toppidretten? Og hva kan du lære av de fremste ekspertene på ditt område? Vi deler jevnlig fersk innsikt, erfaringer fra toppidrett og eksempler på hvordan andre organisasjoner har skapt gode resultater og bedre prestasjoner. Meld deg på våre innsiktsbrev, skreddersydd for deg som jobber med HR. På slutten av året vil vi gi deg verktøy til å måle hvordan det har gått, så du kan gjøre gode prioriteringer for 2025.

Vil du vite hvordan Oslo Business Forum forbedret sine resultater gjennom trening og prestasjonsorientering?

Kan mangfold gi bedre tilgang på kompetanse?